Onderbouw

In onze onderbouw (groep 1-2) is elke dag zo ongeveer hetzelfde. Als uw kind binnenkomt in de klas, gaat het direct aan de slag met de tafel afstoffen, een plantje verzorgen en met een werkje. Na het zelfstandig werken volgt de kring en daarna gaat uw kind of naar buiten, of naar de gym.

Na de lunch staat weer zelfstandig werken op het programma. Tijdens deze lessen zitten leerlingen in groepjes en loopt de leerkracht haar rondes. Ze kijkt waar begeleiding nodig is, of iedereen nog een werkje heeft en of er individuele lessen nodig zijn. Dit vaste ritme wordt door de kinderen als fijn ervaren, ze weten precies waar ze aan toe zijn.

Informatie over de Montessori onderbouw 2022 - 2023

Montessori onderbouw bestaat uit twee groepen:
1/ 2 A Diane de Koster       d.dekoster@opoz.nl       (ma t/m wo)
          Merel Tettero         m.leevendig@opoz.nl     (do en vr)

1/ 2 B Patricia v/d Bos       p.vandenbos@opoz.nl      (wo t/m vr)
          Fleur v/d Burg       f.vanderburg@opoz.nl      (ma en di)

  1. Binnenkomst
    De deuren gaan open om 8.15 uur. Tussen 8.15 en 8.30 uur komen de kinderen binnen. Zij ruimen zelf hun jas en tas op.
    Daarna begroet het kind de leidster; kijkt de leidster aan en zegt goedemorgen.  
  1. Eten en drinken
    In de ochtend eten de kinderen meegebracht fruit of een koek en drinken ze uit een beker (allen voorzien van naam). Liever geen drinkpakjes. Dit vanwege het milieu. De pakjes die toch mee gegeven worden, geven we leeg mee terug in de broodtrommel van uw kind om thuis weg te gooien.
    Elke maandag en woensdag is het fruitdag!         
    Voor de lunch nemen de kinderen op de lange dagen brood en drinken mee.        
  2. Gymnastiek
    We gymmen en bewegen iedere dag op school. Op maandag of dinsdag hebben de kinderen gym van de vakleerkracht in de grote gymzaal boven.
    Bij een spelles in het speellokaal doen de kinderen alleen hun vesten en truien uit en hun gymschoenen aan. Wilt u duidelijk de naam van uw kind op de gymschoenen zetten. De gymschoenen blijven op school. 
  1. Naar huis
    Als de school is afgelopen, loopt de groep met de leidster naar buiten.
    De ouders/verzorgers wachten buiten het schoolplein. Als de kinderen hun ouder/verzorger zien, wijzen zij die aan de leidster en nemen zij afscheid van de leidster.
    Mocht u met vragen zitten of iets willen vertellen, mail of bel gerust naar de leidster. 
  1. Kijken in de klas (onder voorbehoud; gezien de coronamaatregelen)Als u een keer wilt komen kijken hoe uw kind werkt, dan bent u van harte tijdens de open ochtenden in de groep van 8.30 uur tot 09.00 uur. Zodra dit weer kan vullen we hier de data in.
  1. Hulp in de klas/ tijdens buitenactiviteiten (ook onder voorbehoud)
    Als u een keer wilt komen helpen in de klas tijdens activiteiten, als kruidnoten bakken, knutselen of mee naar de kinderboerderij, dan kunt u zich opgeven wanneer er een lijstje hangt bij de deur of houd de klassenapp of mail in de gaten. We stellen het op prijs als iedere ouder tenminste één keer per schooljaar komt/kan helpen. Sommige activiteiten kunnen zonder voldoende ouderhulp niet doorgaan.
     
  2. Bijzonderheden
    Heeft u bijzonderheden te melden over uw kind? Wordt uw kind bijvoorbeeld door iemand anders opgehaald of moet hij/ zij naar de dokter, dan stellen wij het op prijs als u dat op een briefje schrijft of mailt, zodat we dat niet kunnen vergeten.
    Is uw kind ziek? Bij voorkeur melding doen via de Parro app maar u kunt natuurlijk ook bellen naar school (079-3431733). Graag vóór 8.30 uur en geef door dat uw kind ziek is of stuur een mail naar: absentie.trinoom@opoz.nl. Dit laatste ook graag vóór 8.30 uur.
     
  3. Plantje in de klas
    Wilt u een plantje (geen cactus) meegeven aan uw kind? Wij leren het kind zorg voor zijn omgeving en de natuur te dragen. Het kind verzorgt zelf het plantje in de klas.
     
  4. Letters schrijven
    Veel kinderen willen leren hun eigen naam te schrijven. Wij gebruiken in de onderbouwgroepen schrijfletters. Deze letters zijn de doorgaande lijn door onze school. Een voorbeeld van onze schrijfletters kunt u bij de leidsters verkrijgen.
     

 

 

Snel naar